SYN

Ordinært syn og provstesyn

Det årlige ordinære syn

Hvert år inden d. 1. oktober skal menighedsrådet sammen med menighedsrådets bygningskyndige foretage syn af kirken og kirkegården.

Ved synet træffes bestemmelse om, hvilke ældre mangler, der endnu ikke er udført og hvilke nye arbejder, der skal udføres, for at kirken er i forsvarlig stand.

Disse mangler skal indskrives i synsprotokollen. Der skal angives frist for hvornår arbejdet senest skal udføres og pris på udgiften. Kun større mangler indskrives i synsprotokollen. Såfremt kirkekassen ikke selv har mulighed for at afholde udgiften, skal manglerne angives som budgetønsker på bilag 5 og 6 i budgetbidraget.

Almindelig vedligeholdelse skal ikke indskrives i synsprotokollen.

Synsprotokollen indsendes herefter elektronisk til provstiudvalget, som behandler den på det kommende provstiudvalgsmøde. Der skal kun sendes den ene fil, selv om det er angivet, at den skal indsendes i 2 eksemplarer.

Synsprotokollen findes her.

Synsprotokollen for præstegårde findes her.

 

Provstesyn

Mindst hvert fjerde år skal der holdes "provstesyn" over kirke og kirkegård. Provsten fastsætter datoen for synet og indkalder menighedsrådet til deltagelse i synet.

I synet deltager en bygningskyndig person, der er valgt af provstiudvalget. Synsforretningen ledes af den af provstiudvalget valgte bygningskyndige eller af provsten. Også den af menighedsrådet udpegede bygningskyndige deltager i dette syn.

Ved provstesynet skal man gennemgå de samme ting, som gennemgås ved menighedsrådets årlige syn. Desuden skal kirkens protokol lægges frem. Resultaterne af synet indføres både i kirkens protokol og i en synsprotokol, der er fælles for alle sogne i provstiet.

Efter synet forelægger provsten en udskrift af synsprotokollen for provstiudvalget og sender den af provstiudvalget behandlede synsprotokol til menighedsrådet. Menighedsrådet skal således ikke indsende synsprotokol fra provstesynet.